.png

14–17 серпня Фонд Віктора Пінчука та Фундація Coca-Cola
проведуть в Києві другий екологічний форум
«Climate Change Camp» для стипендіатів програми «Завтра.UA»

14–17 серпня Фонд Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) проведе в Києві в Пущі Водиці другий екологічний форум «Climate Change Camp II» для стипендіатів програми «Завтра.UA». Захід, присвячений проблемам екології, збере разом понад 200 учасників з усієї України: студентів-стипендіатів освітньої програми Фонду Віктора Пінчука, молодих вчених, експертів з питань екології та альтернативної енергетики, лідерів громадських організацій.

Головна мета екологічного форуму – привернути увагу соціально-активної молоді до проблем навколишнього середовища в Україні і долучити їх до активної участі в реалізації проектів та ініціатив. Основними напрямками роботи учасників еко-табору цього року стануть управління водними ресурсами, контроль та утилізація відходів, «зелена енергія», а також соціальні ініціативи, що впливають на збереження загальної екосистеми світу.

Впродовж чотирьох днів роботи форуму учасники послухають лекції експертів у сфері екології, дізнаються про світовий досвід боротьби з проблемами навколишнього середовища та технологіями збереження екосистем, а також попрацюють над перетворенням власних ідей та ініціатив у реальні проекти, скеровані на вирішення екологічних питань.

В рамках практичної частини заходу стипендіати займуться прибиранням сміття в лісопаркових зонах, а також разом з орнітологами спостерігатимуть за птахами, досліджуючи вплив людської діяльності на їх популяції. Крім того, досліджуючи одне з ключових питань форуму  - управління водними ресурсами - учасники еко-табору відвідають з екскурсією завод «Coca-Cola Беверіджиз Україна».

Оксана Кулаковська, директор департаменту освітніх програм Фонду Віктора Пінчука: “У рамках освітніх ініціатив Фонду для нас  важливо підтримувати розвиток лідерського потенціалу талановитої молоді України. Саме питання відповідальності за рішення та дії – від рівня ініціатив у своїх екосистемах до енергетичної безпеки на рівні держави та глобальному буде однією з тем, обговорюваних у таборі.”

Сьогодні для нашої країни питання енергоефективності та раціонального використання природних ресурсів постало особливо гостро. У Компанії Кока-Кола ми віримо, що майбутнє кожного з нас, як і майбутнє нашого бізнесу, безпосередньо залежить від благополуччя довкілля та місцевих громад. Тож стале використання води, енергії та запобігання змінам клімату – серед пріоритетів нашого Бачення-2020. Саме такі проекти, як екологічний форум «Табір зі змін клімату», дозволяють
залучити молоде покоління поєднати зусилля задля захисту нашого спільного дому – планети
», зазначила Олеся Жулинська, директор Відділу зі зв’язків із громадськістю Компанії Кока-Кола в Україні.

Серед запрошених експертів, які поділяться зі стипендіатами власними ідеями та досвідом, а також працюватимуть разом з ними над проектами, будуть:

Роман Зінченко, координатор української мережі енергетичних інновацій Greencubator, Юрій Пивоваренко, засновник проекту «Зробимо Україну чистою!», Іван Пасічник, засновник проекту EcoIs.me, Андрій Зінченко, засновник проекту EnergyTorrent, Остап Голяка, засновник проекту BetaPlace, Наталя Заверуха, засновник проекту з обміну речами «Плюшкін» та інші.

Окрім освітніх та практичних заходів, програма форуму традиційно включатиме командотворчі тренінги, цікаві і динамічні завдання та активності, а також спілкування з однодумцями та друзями зі спільноти найактивніших молодих людей України.

Вперше еко-форум «Climate Change Camp» було проведено Фондом Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation)  минулого року в якості нового етапу залучення стипендіатів програми «Завтра.UA» до реалізації соціальних проектів у сфері екології. Протягом останніх 6 років стипендіати щоліта брали участь у проекті «Заповідник», основні завдання якого - покращення екологічної ситуації у визначних культурно-історичних місцях, благоустрій музеїв та заповідників, а також привернення уваги громадськості до проблем пам'яток історії та культури України. Дізнатись детальніше про проект, об’єкти на яких проводились роботи, а також переглянути фотозвіт його реалізації  можна на сайті zavtra.in.ua.
Додаткова інформація:

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді, що здійснюється за рахунок приватних коштів. Вона є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти й науки.

Головна мета програми – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Програма спрямована на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.

За 8 років існування програми «Завтра.UA» її стипендіатами стали понад

2000 українських студентів, Фондом було підтримано близько 50 індивідуальних проектів та ініціатив стипендіатів, реалізовано близько 70 соціальних проектів, серед яких «Заповідник», кінофестиваль «Ранок», «Мистецька майстерня» тощо.

Детальніше про стипендіальну програму «Завтра.UA» - на офіційному сайті: zavtra.in.ua

Офіційна сторінка «Завтра.UA» у Facebook: facebook.com/Zavtra.UA

Фундація Кока-Кола (The Coca-Cola Foundation) – благодійна організація, заснована

1984 року у США, за допомогою якої Компанія Кока-Кола реалізує свої благодійні проекти у всьому світі. Фундація підтримує ініціативи та програми місцевих громад, які відповідають нагальним суспільним потребам і пріоритетам в таких напрямах: популяризація здорового способу життя, збереження водних ресурсів, переробка вторинної сировини, підтримка освітніх програм. Загалом Фундація Кока-Кола за роки своєї роботи надала понад 300 млн. доларів США на благодійні проекти.

Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна благодійна організація. Фонд був заснований у 2006 році українським бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком. Його метою є надання новим поколінням можливості стати творцями майбутніх змін. Для її досягнення реалізуються проекти та будуються партнерства, як в самій Україні, так і поза її межами.

Фонд інвестує у трьох основних напрямках:

• інвестиції у людину, аби примножити людський капітал;
• інвестиції у суспільство, аби покращити рівень соціальної взаємодії;
• інвестиції у світ, аби сприяти поглибленню всесвітньої інтеграції.

Детальніше на pinchukfund.org