19 липня Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович відвідала завод Кока-Кола Беверіджиз Україна у селищі Велика Димерка Київської області на запрошення керівництва Компанії з нагоди 25-річчя діяльності Кока-Кола в Україні.

Пані Посол у супроводі керівництва заводу ознайомилася з процесом виробництва напоїв Кока-Кола в Україні та технологічними інноваціями, які активно застосовуються на підприємстві. Зокрема, гості оглянули квадрогенераційний завод Кока-Кола Беверіджиз Україна, що робить виробництво незалежним від зовнішнього постачання електроенергії  та забезпечує його потреби у вуглекислому газі та енергії тепла й холоду.

Константінос Спанудіс, Генеральний директор Кока-Кола Беверіджиз Україна зазначив: «Кока-Кола і надалі впроваджуватиме найсучасніші новітні технології задля ефективного використання енергоресурсів і підвищення екологічної ефективності. Робота  квадрогенераційного заводу свідчить про наше відповідальне ставлення до навколишнього середовища, суспільства та регіону, де ми ведемо бізнес».

Наприкінці візиту в музеї Кока-Кола високоповажній гості були представлені  результати нещодавно презентованого широкій громадськості дослідження соціально-економічного впливу Системи Компаній Кока-Кола в Україні. «Обрахований економічний ефект ми називаємо «Ефект 12», що означає, що кожна гривня доданої вартості Кока-Кола генерує близько 12 додаткових гривень для української економіки», - розповів Константінос Спанудіс, Генеральний директор Кока-Кола Беверіджиз Україна. Американський Посол позитивно оцінила багаторічну діяльність Системи Компаній в Україні. «Успіх заводу Кока-Кола є яскравим прикладом міцних ділових взаємин між нашими країнами», - підкреслила Марі Йованович.

Кока-Кола є соціально відповідальним бізнесом у всьому світі та в Україні. Компанія дбає про добробут місцевих громад, і з цією метою активно працює над створенням нових та підтримкою багатьох існуючих проектів у напрямку відновлення води, посилення ролі жінок, розвитку молоді та покращення якості життя громад  та екосистем, у яких здійснює свою діяльність.

Для довідки:

Системи Компаній Кока-Кола  розпочала свою діяльність в Україні 1992 року. До складу Системи Компаній Кока-Кола в Україні входять «Кока-Кола Беверіджиз Україна» – компанія, яка здійснює виробництво напоїв та їх дистрибуцію в Україні та «Кока-Кола Україна» – компанія, яка відповідає за маркетинг брендів в Україні. У Системі Компаній Кока-Кола в Україні працює понад 1600 працівників. Серед контрагентів «Кока-Кола» – 1400 українських постачальників, що працюють у галузях виробництва цукру, пакувальних і полімерних матеріалів, сокового концентрату.  Продукцію «Кока-Кола» продають 87 000 українських магазинів і ресторанів.

Квадрогенераційний завод споруджено на території підприємства «Кока-Кола Беверіджиз Україна» у Київській області. Загальний обсяг інвестицій склав близько 18 мільйонів євро. Цей завод виробляє електроенергію, енергію тепла, енергію холоду та вуглекислий газ (СО2), та забезпечує ними виробничі потреби Кока-Кола. Природний газ є основним джерелом палива для двох газопоршневих двигунів, які генерують електроенергію. Двигуни під час обертання утворюють пару, яка нагріває воду для виробничих потреб; теплообмінники, у свою чергу, охолоджують воду, яка теж йде для виробництва. Комбіноване використання генераторів електроенергії, тепла та охолодження гарантує високу економічну, технічну та екологічну ефективність проекту.

За додатковою інформацією звертайтеся: Андрій Бублик, директор із зв’язків з державними установами та комунікацій ІП “Кока-Кола Беверіджиз Україна” тел. +38 (044) 490-07-07, ccbu@cchellenic.com