Джеймс Квінсі з травня 2017 року посяде почесне місце генерального директора Coca-Cola. Його попередник Мухтар Кент залишиться на позиції голови Ради директорів.

АТЛАНТА, 9 грудня 2016 р. – Компанія Coca-Cola оголосила, що Рада директорів одноголосно схвалила Джеймса Квінсі на позиції генерального директора Coca-Cola, прислухавшись до рекомендацій Голови та Головного виконавчого директора компанії Мухтара Кента. Відповідно до змін у  структурі, Джеймс Квінсі, що має багаторічний досвід роботи в компанії і працює Головним операційним директором, змінить Кента на посту генерального директора. Він вступить в свої обов’язки 1 травня 2017 року. Кент продовжить працювати на позиції голови Ради директорів.

Рада має намір висунути Квінсі балотуватися на виборах на позицію Генерального директора на щорічній нараді власників акцій в квітні 2017 року.

Мухтар Кент: «Ці зміни в керівництві є важливими для постійного процесу еволюції компанії Coca-Cola»

«Керівництво компанією The Coca-Cola вимагає вдумливого і упорядкованого процесу планування спадковості, щоб забезпечити зростання компанії у довгострокових планах», − сказав Мухтар Кент. «Протягом всього мого перебування на посаді генерального директора, ми з Комітетом управління і розвитку перебували в постійному пошуку і розвитку талантів, щоб підготувати гідного наступника на посаду СЕО. Ми впевнені в тому, що Джеймс Квінсі готовий до цих нових обов'язків і є абсолютно правильним вибором, щоб вести нашу компанію і систему в майбутнє».

«Одним з ключових пріоритетів нашого Комітету є розвиток наступного покоління лідерів і Джеймс є чудовим прикладом нашої кузні кадрів в дії», − додав Кент. «Працюючи в тісній співпраці з Джеймсом протягом останніх 10 років своєї 20-річної кар'єри в нашій компанії, я знаю, про його великі здобутки в галузі, величезний досвід в роботі з нашими брендами, розуміння наших цінностей та системи, в поєднанні з чутливим розумінням мінливих смаків споживачів. Все це зробило його ідеальним кандидатом, що зможе ефективно вести нашу компанію і систему розливу напоїв уперед. Джеймс має стратегічне бачення і вміє надихати людей на успіх, що дає йому змогу ступити на наступний шабель зростання задля нашого великого бізнесу».

«Це була велика честь служити в якості голови та головного виконавчого директора нашої великої компанії протягом останніх восьми років», − продовжив Кент. «Ці зміни в керівництві є важливими для постійного процесу еволюції компанії Coca-Cola. Наш шлях зорієнтований на будівництво бізнес-моделі створення сильних глобальних брендів, підвищення стійкої цінності клієнтів і провідної системи франчайзингу, що вже йде повним ходом. Працюючи на позиції президента і головного операційного директора компанії, Джеймс продемонстрував своє глибоке розуміння динаміки нашого бізнесу і знання того, що потрібно для перемоги на ринку».

Уоррен Баффет: «Цим вибором компанія зробила смарт-інвестицію в своє майбутнє»

Сем Нанн, член Ради директорів компанії Coca-Cola сказав: «Від імені Ради, ми дякуємо Мухтару за його яскраве керівництво і відданість справі в якості голови та головного виконавчого директора The Coca-Cola Company. Мухтар був справжнім провидцем, який привів компанію до стійкого зростання і заклав основу для величезних можливостей, що чекають попереду. Серед його численних досягнень, є те, що він створив команду керівників світового класу, і нам пощастило мати лідера з можливостями Джеймса, який є нашим наступним генеральним директором».

Нанн висловив упевненість Ради у призначенні Квінсі: «Джеймс є визнаним лідером, який пристрасно вболіває за розвиток людей, створення сильних команд з переможними навичками скрізь, де він працював. Він має ідеальне поєднання навичок, здібностей і досвіду, і ми вважаємо, що немає людини більш здатної очолити The Coca-Cola Company».

Уоррен Баффет, голова і головний виконавчий директор Berkshire Hathaway Inc. сказав: «Як голова і головний виконавчий директор, Мухтар був чудовим розпорядником бізнесу Coca-Cola протягом останніх восьми років. Я вдячний за лідерство, яке він використав для того, щоб створити правильне бачення, стратегію і продуманий план спадковості для довгострокового успіху. Я знаю Джеймса і люблю його, і вважаю, що цим вибором компанія зробила смарт-інвестицію в своє майбутнє».

Джеймс Квінсі: «Я маю намір скористатись величезними можливостями, що відкриваються перед нами»

«Для мене насправді велика честь очолити цю компанію в майбутньому», сказав Квінсі. «Мухтар був генератором змін в компанії Кока-Кола – розпочав трансформацію глобальної системи ботлерів, розширив наш портфель продуктів і рішень в області сталого розвитку бізнесу. Що є вкрай важливим. Я маю намір продовжувати партнерство з Мухтаром, нашою талановитою командою менеджерів і однодумців, а також з нашими партнерами по розливу, і скористатись величезними можливостями, що відкриваються перед нами».

Джеймс Квінсі (51 рік), був призначений президентом Coca-Cola Company і головним операційним директором в серпні 2015 року. На початку цього року він створив нову міжнародну операційну структуру і зібрав успішну команду, щоб зробити компанію більш ефективною і дієвою на місцевому рівні. Протягом усієї своєї кар'єри в Coca-Cola, Квінсі продемонстрував лідерство у вирішенні проблем зміни споживчих уподобань, розширив пропозиції продукту, ввів менші розміри упаковки, а також запропонував системні зміни, спрямовані на зменшення додавання цукру у напої.

До цієї посади, Квінсі був президентом Європейської групи компанії Coca-Cola. Під його керівництвом Європейська група стала найприбутковішою операційною групою компанії, яка стратегічно розширила свій портфель брендів.

Квінсі також був президентом групи у Північно-Західній Європі з 2008 по 2012 рік. Серед численних досягнень – саме під його керівництвом в 2009 році було придбано права на випуск натуральних соків (innocent juice). Зараз вони продаються в більше ніж 14 країнах і мають всі перспективи стати одним з мільярдних брендів компанії.

З 2005 по 2008 рр., Квінсі був президентом Мексиканського відділення. Під час свого перебування в Мексиці, він збільшив частку ринку бренду Coca-Cola і розширив портфель компанії, перезапустивши Coca-Cola Zero і придбавши компанію з випуску соків Jugos del Valle. Це один з 20 брендів компанії, що генерує більше мільярда доларів річного доходу і зараз продається в 16 країнах світу.

Квінсі приєднався до The Coca-Cola Company в Атланті в 1996 році в якості директора, забезпечуючи підтримку групи в Латинській Америці. Потім він переїхав в Мексику і прожив там 9 місяців, працюючи виконавчим помічником Хосе Октавіо Рейеса. Після цього Квінсі перевели в Аргентину на посаду регіонального менеджера. Під час свого перебування в Південній Америці, Квінсі зіграв важливу роль в розробці і реалізації успішного бренду. Команда під його керівництвом провела колосальну роботу щодо зміни пакування і стратегії управління доходами, створивши умови для успішного ведення бізнесу іншими керівниками.

До того як приєднатись до Кока-Кола, Квінсі був партнером у консалтинговій компанії Kalchas Group – це група що відкололась від Bain і McKinsey груп. Квінсі, знається на двох мовах: англійській та іспанській, і отримав ступінь бакалавра в галузі електронної техніки в університеті Ліверпуля.

«Нам пощастило, що Мухтар продовжить працювати в якості голови Ради і Джеймс погодився вести бізнес як президент і виконавчий директор компанії», − сказав Нанн. «Таке партнерство забезпечить подальший успіх компанії, що ми вже спостерігаємо останні 16 місяців».

Про компанію Coca-Cola