NOC&CC_head

Національний олімпійський комітет України та Coca-Cola стирають кордони між спортом високих досягнень, який утверджує авторитет України світі, та масовим спортом, який є основою активного і здорового способу життя українців
На київському Подолі – десант українських спортивних зірок. Серед них олімпійські медалісти, чемпіони, спортсмени, які прославили Україну у світі. Лунає музика, присутні виконують спортивну розминку – це флеш-моб, влаштований за ініціативи НОК України та Компанії Кока-Кола. Працівники «Кока-Кола Україна» випробовують комплекс вправ, розроблений для всеукраїського проекту «DO like OLYMPIANS» та в такий спосіб намагаються привернути увагу суспільства до активного та здорового способу життя й олімпійського руху. По закінченні флешмобу – трохи офіціозу: підписання меморандуму між НОК України та Компанією Кока-Кола за участі легендарного Сергія Бубки та Генерального директора Компанії Кока-Кола Україна Роджера Гонтле.
Проект «DO like OLYMPIANS» дає можливість отримати майстер-клас від олімпійця – провести спортивну розминку під його безпосереднім керівництвом, поспілкуватися з чемпіоном без бар’єрів; отримати настанови та зарядитися енергією і оптимізмом, повірити у свої сили – так як зробили герої-олімпійці, досягнувши найвищих вершин у спорті. Спеціальний комплекс вправ, який виконують олімпійці разом з дітьми та всіма охочими, був розроблений призеркою Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганною Безсоновою і розповсюджується на електронних носіях по школах країни.
sports01

Проект «DO like OLYMPIANS» розпочався в 2013 році та охопив понад 130 шкіл країни. Учасниками розминки з зіркою спорту стали понад 8,5 тисяч учнів, а також близько 16 тисяч залучених глядачів, батьків, друзів. Реалізація проекту стала можливою завдяки гранту Фундації Кока-Кола.
Відтак 10 вересня президент НОК України Сергій Бубка і Генеральний директор Компанії Кока-Кола Україна Роджер Гонтле підписали Меморандум про співпрацю, у якому визначили стратегічні напрями спільних зусиль для поширення в Україні здорового способу життя та пропагування олімпійського руху. Зокрема, Роджер Гонтле зазначив, що спорт і активний спосіб життя є одним з ключових пріоритетів, які компанія Coca-Cola просуває у всьому світі, тому й компанія протягом вже довгого часу є партнером олімпійського руху як на глобальному рівні, так і на рівні країн: «Через нашу компанію і Фундацію Coca-Cola у більш ніж 115 країнах у всьому світ, ми підтримуємо понад 280 програм, які мають на меті підтримку активного здорового способу життя. В Україні до таких проектів належать футбольний турнір для школярів «Шкіряний м'яч Кубок Coca-Cola», будівництво спортивних майданчиків з Фондом Кличко, «Спеціальна Олімпіада» для спортсменів з особливими потребами, та, звісно, парнерство з НОК України».
sports02

Президент НОК Сергій Бубка, повідомив, що Національний олімпійський комітет та «Кока-Кола» розділяють спільну філософію та цінності, глибоко усвідомлюючи важливість поширення унікальних та універсальних олімпійських цінностей, популяризації здорового способу життя і виховання нових Олімпійських чемпіонів. «Компанія «Кока-Кола» - це більше ніж партнери, це наші давні друзі. Ми працюємо разом в України вже близько 20 років, за цей час багато чого зроблено. Спільно реалізовані такі проекти, як Олімпійський день,  Олімпійський урок, церемонія «Герої спортивного року», «Do like Olympians». Разом ми провели Всеукраїнський конкурс серед наших співвітчизників, завдяки якому у олімпійців нашої країни з’явився свій талісман Лелеченя. Впевнений, що наше подальше співробітництво буде плідним та ефективним й сприятиме розбудові олімпійського руху України», - наголосив головний олімпієць України.
Флеш-моб «DO like OLYMPIANS» та Підписання меморандуму про співпрацю між Національним олімпійським комітетом України та «Кока-Кола Україна» відбулося 10 вересня 2014 року в офісі компанії у Києві.