29 січня в Центрі сучасного мистецтва М17 пройшла лекція «Coca-Cola як культовий елемент мистецтва», яка розпочала святкування в Україні 100-річчя пляшки Coca-Cola. Художниця Олеся Драшкаба простежила шлях Coca-Cola у мистецтві та популярній культурі з кінця 19-го століття до наших днів. Модерн, арт-деко, пінап, поп-арт, постмодернізм, графіка та відео, інсталяція та комікси – контури іконічної пляшки знайшли своє відображення у всіх техніках та стилях останнього сторіччя. Серед відомих митців, яких надихала Coca-Cola – всесвітньо відомі fashion-дизайнери і художники, фотографи і музиканти, які формували культурні цінності 20-го сторіччя. Впізнаваний контур зі знаковими вигинами ось уже 100 років є невід’ємною частиною поп-культури по всьому світу. Лекція в М17, яка зібрала понад 300 слухачів, стала першою в серії лекцій, яка пройде в художніх навчальних закладах України.
Форма пляшки Coca-Cola була створена склодувом шведського походження Олександром Самуельсоном у 1915 році у відповідь на бриф компанії Coca-Cola на дизайн упаковки «настільки виразний, щоб її можна було відрізнити просто на дотик, і настільки унікальний, щоб її впізнавали, навіть коли пляшка розбита вщент». В рамках святкування 100-річчя культової пляшки Coca-Cola в Україні з 1 лютого по 27 березня 2015 року пройде конкурс художньо-дизайнерських робіт «Розкажи свою #CokeBottleStory». Українські художники і дизайнери, а також молоді таланти, можуть взяти участь в конкурсі, створивши власні графічні роботи із використанням контурів пляшки Coca-Cola, і тим самим долучитися до когорти таких відомих імен як Джеремі Скот, Карл Лагерфельд, Жан-Поль Готьє, Вольф Вотер, Енді Ворхол, Девід Лашапель  та сотні інших митців, яких надихав на створення шедеврів іконічний контур легендарної пляшки. Більше інформації про конкурс на сайті Coca-Cola Journey: http://www.coca-colaukraine.com/cokebottlestory/100-year-bottlestory
Співорганізатори проекту - Молодіжне об’єднання Київської організації Союзу дизайнерів України «ВАРТО» та портал Coca-Cola Journey; партнерами стали Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД», портал FashionAID та офіційний дистриб'ютор Wacom в Україні «Компанії Новелла».